Centrum Prahy bylo bez elektřiny, tramvaje stály

Praha - V části Prahy 1 a Prahy 2 vypadl dnes v podvečer elektrický proud. Bez dodávky elektřiny bylo zhruba od 17:15 Václavské náměstí a přilehlá část Vinohrad. Kvůli výpadku nejezdily tramvaje, dodávka byla obnovena před 18. hodinou. Podle mluvčího Pražské energetiky Petra Holubce došlo k výpadku transformátoru. Není vyloučeno, že za vše může současné teplé počasí.

„Došlo k výpadku jednoho z transformátorů 110 kilovolt na rozvodně Praha-střed. Výpadek postihl Václavské náměstí a část Vinohradské ulice přiléhající k Praze 2,“ řekl Holubec.

Veškerá tramvajová doprava se v centru Prahy zastavila na zhruba půl hodiny. „Pražská energetická přestala dodávat proud, vypadlo pět měníren. V současné době to už ale znovu funguje, tramvaje se opět rozjely,“ řekla v 17:45 mluvčí dopravního podniku Ilona Vysoudilová.

Podle Holubce mohlo sehrát svou roli počasí. „Není vyloučeno, ale to je jen jedna z domněnek, že to mohlo způsobit současné vedro,“ podotkl s tím, že příčina výpadku bude jistá až po přezkoumání.

Vydáno pod