Bulovka má od července nového ředitele

Praha - Novým ředitelem pražské Fakultní nemocnice Bulovka je bývalý náměstek ostravské nemocnice Petr Zajíc. Zvítězil ve výběrovém řízení, komise ho doporučila z patnácti kandidátů. Ministr Leoš Heger ho do funkce uvede 1. července. Na pozici ředitele vystřídá Zajíc Kateřinu Toběrnou. Cílem a úkolem nově jmenovaného ředitele bude podle mluvčího především udržet a rozvíjet kvalitu poskytované péče, vytvářet vhodné podmínky pro vzdělávání, garantovat rozvoj nemocnice a perspektivu pro její pacienty i zaměstnance.

Zajíc vystudoval Lékařskou fakultu Masarykovy univerzity v Brně a je absolventem postgraduálního manažerského studia na John Moores University v Liverpoolu. Pracoval na kožním oddělení Městské nemocnice v Ostravě a poté ve Fakultní nemocnici v Ostravě. Rovněž vykonával funkci náměstka ředitele pro lékařskou péči v Městské nemocnici v Ostravě. Pravidelně přednáší na odborných lékařských konferencích, je soudním znalcem a místopředsedou Sdružení ambulantních dermatologů ČR.

Spolu s novým ředitelem přijme Bulovka řadu změn

Šéf pražské ODS a předseda zdravotní komise pražského magistrátu poslanec Boris Šťastný řekl, že jmenováním ředitele může začít proces transformace. Bulovka by měla přejít pod Prahu, zatím ji spravuje ministerstvo zdravotnictví. „Ten proces chceme urychlit. V plánu investic ministerstva na příští rok je pro Bulovku nula, já udělám všechno pro to, aby město tuto nemocnici získalo, máme to i v programovém prohlášení,“ řekl Šťastný.

Záleží mu prý na tom, aby se nemocnice postavila na nohy, byla kvalitní, aby se po určitém odlivu začali pacienti do nemocnice vracet a aby zaměstnanci byli na nemocnici hrdí a byli spokojení. Pokud město Bulovku získá, neměla by se podle Šťastného měnit dosavadní struktura péče, možná by se měla posílit porodnice.