Nehodu na rakouské dálnici nepřežili tři lidé

Linec – Nehodu rumunského minibusu na rakouské dálnici A1 dnes ráno nepřežili tři lidé. Dalších pět lidí, kteří ve vozidle cestovali, utrpělo zranění. Minibus narazil do betonové bariéry u jednoho z dálničních sjezdů. Příčinou nehody vozu, který cestoval společně s větším rumunským autobusem, zřejmě byl mikrospánek řidiče.

Tragická nehoda se stala kolem šesté hodiny ráno nedaleko Lince. Minibus vyjel z jízdního pruhu a bez brzdění nebo jiného pokusu o záchranu narazil do bariéry. Řidič, který podle všeho usnul za volantem, měl za sebou noční jízdu.

Noc a ráno první červencové soboty byly na rakouských dálnicích značně problematické. Další velká nehoda se stala ve tři hodiny nad ránem na dálnici A2 u obce Ilz, kde se střetlo polské a slovenské osobní auto. Vůz, ve kterém cestovaly dva starší manželské páry z Polska, vyjel ze silnice do svahu lemujícího dálnici. Zhruba po 140 metrech se řidiči podařilo vrátit se na vozovku, kde ale dostal smyk a jeho vůz se čelně srazil z dalším autem, ve kterém cestovaly tři Slovenky.

Při havárii utrpělo zranění šest lidí, ve zdraví ji přežil pouze jeden cestující z polského vozu. Policie vyšetřující toto neštěstí posuzuje mimo jiné informaci, že řidič polského vozidla měl srdeční potíže.

Vydáno pod