ČT24 spustila nový web, má úpravu pro iPady

Praha – Zpravodajský kanál České televize spustil nový web. Stránky ČT24 se více přizpůsobily mobilním telefonům a tabletům. Výkonný ředitel Nových médií Milan Fridrich tvrdí, že je web daleko přehlednější a intuitivnější. Stránky podle něj nebudou zahlceny velkým množstvím zpráv, lidé by se měli dozvědět vždy jen to nejpodstatnější a nejaktuálnější.

Web veřejnoprávního zpravodajství navazuje na dříve spuštěné nové stránky ČT1 a ČT2, má jednoduchou mřížkovou strukturu a dává důraz na obrázky. V základní navigaci ubylo rubrik. V nabídce jsou nyní Domácí, Regiony, Ekonomika, Svět, Kultura, Exkluzivně na ČT24, Kalendárium a Cestování. Regionální sekce se přitom dělí na Prahu, Moravu, Slezsko a Čechy. Diváci mohou do zpravodajství ČT přispívat zasláním videa z počítače či mobilu.

„Profesionální žurnalistiku tak chceme propojit s tou občanskou. Lidé mohou někdy natočit třeba něco, co profesionálním kamerám unikne, mohou se tak stát součástí našeho zpravodajství,“ podotkl ředitel Milan Fridrich. Web ČT24 vznikal souběžně s aplikací pro tablety iPad. „Oba zpravodajské prostory, jak web pro počítač, tak upravený web pro iPady, by se měly stát pilířem ČT na nových médiích,“ dodal Fridrich.

Internetoví pracovníci České televize nyní začnou pracovat na posledním zbývajícím webu, sportovní ČT4. Ten by měl být hotový nejpozději v srpnu. Dělat budou zároveň na mobilní aplikaci ČT4 pro iPady.