Duka požádal Svobodu, aby zvážil záštitu gayům

Praha - Další dopis ohledně pochodu homosexuálů Prahou byl nyní adresován primátorovi Prahy Bohuslavu Svobodovi (ODS). Toho touto formou požádal pražský arcibiskup Dominik Duka, aby ještě jednou zvážil svoji záštitu nad akcí a pochodem homosexuálů Prague Pride. S odvoláním na dopis, který Duka napsal v pondělí, přináší tuto informaci dnešní Právo.

„Vážený pane primátore, dovolte, abych Vás ujistil o tom, že si Vás vážím jako zodpovědného a statečného muže. To mě vede k tomu, abych Vás požádal, abyste ještě jednou zvážil svou záštitu nad akcí Prague Pride naplánovanou na 10. až 14. srpna,“ uvádí svůj dopis primátorovi Prahy pražský arcibiskup.

Z programu akce je podle Duky zřetelné, „že se nejedná o otázku práva menšiny na toleranci, ale o propagaci uvolněného životního stylu, který není zodpovědný, důstojný a krásný“.

„Naopak rozvolněný sexuální život, pohrdání těmi, kteří obětují v rodinném životě mnohonásobně víc růstu společenských hodnot, a tím obohacují celou společnost, mne přivádí k smutku nad takovýmto způsobem zviditelňování se,“ rozepisuje se dále Duka.

Tyto akce podle Duky mediální cestou vytěsňují ze společnosti opravdový vhled do vážnosti problému a ještě více destabilizují společnost, které se Svoboda rozhodl na zodpovědném místě primátora hlavního města sloužit.

„Odpusťte, ale považoval jsem za svou povinnost Vám tyto řádky napsat a poprosit, abyste ještě jednou zvážil své rozhodnutí,“ uzavírá svůj dopis Dominik Duka.

Vydáno pod