Nehoda sanitky a BMW na Jičínsku má další oběť

Jičín - V noci na dnešek zemřel další člověk, který se zranil při páteční srážce sanitky a vozu BMW na silnici I/16 u Samšiny na Jičínsku. Zraněním podlehla spolujezdkyně z osobního auta, jak uvedla mluvčí jičínské policie Hana Klečalová. Havárie si tak vyžádala již tři životy. Již v pátek přímo při nehodě zemřeli devětatřicetiletý řidič automobilu a sanitkou převážený sedmasedmdesátiletý pacient, další tři lidé byli zraněni.

„Příčinu nehody a míru zavinění stále zjišťujeme. Pomohlo by nám, kdyby se nám ozvali svědci na linku 158,“ dodala Klečalová. K havárii došlo zhruba v 17:30 na přehledném úseku na hlavním silničním tahu mezi Sobotkou a Jičínem. Podle policejní mluvčí řidič sanitky jel ve směru na Jičín a měl zapnutou zvukovou i světelnou výstrahu. Silný náraz oba vozy zdemoloval, sanitka zůstala ležet na boku, osobní auto skončilo v příkopu.

Sanitní vůz patřil soukromé dopravní službě z Jičína. Jeho sedmadvacetiletý řidič a o rok mladší zdravotní sestra byli se zraněními převezeni do nemocnice.

Letos se v Královéhradeckém kraji jedná už o druhý případ tragické nehody sanitního vozu. V červnu při střetu sanitky a nákladního vozu na Rychnovsku zemřeli řidič sanitky Zdravotnické záchranné služby Královéhradeckého kraje a převážený pacient. Těžké zranění utrpěla také sestra ze sanitky. Vyšetřování nehody potrvá řádově měsíce.

Tragická nehoda sanitky se v Královéhradeckém kraji stala také v červnu 2009 u Červeného Kostelce na Náchodsku. Sanitka, která rozvážela pacienty po dialýze, náhle vyjela do protisměru a narazila do mostku. Při nehodě zemřel jeden člověk, další zraněný z havárie zemřel později v nemocnici.