Falešný exekutor spáchal škodu za 1,6 milionu

Praha – Falešný soudní exekutor vystupující pod jménem Marek Holeček poškodil více než sto lidí a policie dosud zajistila na sedmi účtech přes 1,6 milionu korun. Uvedl to mluvčí policejního prezidia Jaroslav Ibehej. Podle něj policejní spisy putují z celé České republiky a další lidé navíc podávají trestní oznámení, proto je velice pravděpodobné, že jejich počet ještě vzroste.

Případ ve čtvrtek převzali detektivové z protikorupční policie, kteří jej prošetřují pro podezření ze spáchání trestného činu podvodu. Zatím však nikoho neobvinili. „Zároveň jsou v těsné součinnosti s finančně analytickým útvarem ministerstva financí činěny veškeré kroky k zajištění finančních prostředků na účtech, které jsou uvedeny na doručených výzvách,“ uvedl již dříve Ibehej.

Podvodník využil falešných stránek exekutorského úřadu na adrese ww.rychlyexekutor.cz a dále falešných stránek neexistující Exekutorské unie na stránkách www.exekutorskaunie.cz. Použil také falešné razítko soudního exekutora pod dokumentem označeným jako „Poslední exekuční výzva před provedením fyzické exekuce“.

Viceprezident Exekutorské komory Jiří Prošek ve čtvrtek v České televizi nevyloučil, že pachatelů bylo víc: „Podle našeho názoru to nebyl jeden pachatel, bylo jich více. A to s ohledem na obrovský rozměr celého podvodu.“

Vydáno pod