Mrtvé novorozeně nalezeno v igelitce ve Frenštátě

Frenštát p. R. (Novojičínsko) - Mrtvé novorozeně bylo dnes odpoledne nalezeno v igelitové tašce na zahradě rodinného domu ve Frenštátě pod Radhoštěm na Novojičínsku. Jednalo se o dva dny starou holčičku, v tašce byla pupeční šňůra i placenta. Nález oznámil nájemník rodinného domu ve čtvrt na čtyři odpoledne. Policie zahájila úkony trestního řízení pro podezření z vraždy novorozeného dítěte matkou. Její totožnost úřady znají.

Policie už zahájila úkony trestního řízení s podezřením ze spáchání zločinu vraždy novorozeného dítěte matkou. "To ale neznamená, že dítě opravdu zabila matka. Prověřujeme všechny okolnosti, uvedl policejní mluvčí Petr Gřes s tím, že dosud nebyl nikdo obviněn.

Sousedka rodinného domu: „Znám je celou dobu, znám celou tu rodinu. Asi trošku problémová, ale nerada bych kohokoliv očerňovala. Ani nedokážu říct, jestli to byl někdo z nich. Myslím si, že ne.“

Policisté nyní vyslechnou všechny svědky. Také je nařízena soudní pitva nalezeného novorozence. Jestliže se podezření ze spáchání trestného činu vraždy potvrdí, matce by hrozilo tři až osm let vězení.

Reportáž Evy Klucho (zdroj: ČT24)