Muž zřejmě ubodal partnerku a pak spáchal sebevraždu

České Budějovice – Policisté dopoledne nalezli mrtvolu přítele dvaadvacetileté ženy, která byla ve čtvrtek večer zavražděna v Českých Budějovicích. Tělo dvaatřicetiletého muže, kterého kriminalisté podezírali z vraždy, leželo pod strmým útesem v lese na Českobudějovicku. Přítel dívky patrně spáchal sebevraždu, uvedla jihočeská policejní mluvčí Lenka Holická.

Vražda se stala v ulici Fráni Šrámka poblíž centra města v přízemní části domu. Tělo ženy bylo objeveno kolem 22:00. Někdo ji prý ubodal nožem, pravděpodobně její partner.

Policisté pak v noci objevili v českobudějovické čtvrti Suché Vrbné odstavený automobil, který patří podezřelému. Od té doby po muži pátrali v okolních lesích. „Zda se trestného činu dopustil partner dívky nebo jiný pachatel, se kriminalisté budou snažit zjistit v nejbližších hodinách,“ uvedla Holická. Možný motiv činu policisté také vyšetřují.

V jižních Čechách jde v letošním roce o pátou vraždu. V lednu muž zabil svou bývalou přítelkyni, když ji umlátil baseballovou pálkou a podpálil. Krajský soud jej za to před týdnem nepravomocně odsoudil na 18 let. 

V dubnu potom podle policie cizinec ubodal v Táboře barmanku. Kriminalisté podezřelého po několika hodinách zadrželi. Od června také policisté vyšetřují vraždu pětašedesátileté ženy z Českého Krumlova, kterou doma po několika dnech našla uškrcenou její sousedka. Naposledy před dvěma týdny údajně zabil devětatřicetiletý muž trpící halucinacemi svého pětaosmdesátiletého příbuzného.