Žena z Táborska zřejmě zabila vlastní novorozeně

Tábor - Policisté vyšetřují na Táborsku vraždu novorozeněte. Podle nich dítě zabila jeho devatenáctiletá matka. Dítě žilo pouze pár hodin. Mrtvé novorozeně nalezli kriminalisté dnes dopoledne poblíž místa, kde mladá žena v posledních dnech bydlela. Žena těhotenství před svými příbuznými patrně tajila. Kriminalisté pracují také s verzí, že žena měla při porodu komplikace.

Devatenáctiletá matka dítěte pobývala v poslední době u svých známých, kde s největší pravděpodobností také porodila. Policisté zatím vyšetřují, kdy dítě přišlo na svět. „Nevíme, jestli se tak stalo v pátek večer, nebo až v sobotu ráno. Více informací budeme mít až po pitvě,“ uvedla policejní mluvčí. Dodala, že s ohledem na věk zemřelého dítě policisté zatím nebudou zveřejňovat další podrobnosti případu. Devatenáctiletá žena je v péči lékařů.

Dívka poslední týden trávila u svých známých v Dražicích, kde miminko zřejmě porodila a prý usmrtila. Poté jej odhodila nedaleko bytové jednotky, kde byla na návštěvě, uvedla televize Nova. Podle ní si její známí ráno všimli, že silně krvácí, a proto zavolali lékaře. Když doktor zjistil, že má dívka poporodní komplikace, vše oznámil policii. Policie podle televize už matku vyslechla, zatím ji však neobvinila. Kriminalisté ale již vyloučili, že by se na činu podílel někdo jiný.

V jižních Čechách jde v letošním roce o šestou vraždu. V lednu muž zabil svou bývalou přítelkyni, když ji umlátil baseballovou pálkou a podpálil. Krajský soud jej za to před týdnem nepravomocně odsoudil na 18 let. V dubnu potom podle policie cizinec ubodal v Táboře barmanku. Kriminalisté podezřelého po několika hodinách zadrželi. Od června také policisté vyšetřují vraždu pětašedesátileté ženy z Českého Krumlova, kterou doma po několika dnech našla uškrcenou její sousedka. Před dvěma týdny údajně zabil devětatřicetiletý muž trpící halucinacemi svého pětaosmdesátiletého příbuzného.

Naposledy pak ve čtvrtek zavraždil dvaatřicetiletý muž v Českých Budějovicích svou o deset let mladší partnerku. Muž po činu z místa utekl a pravděpodobně spáchal sebevraždu. Policisté našli o pár hodin později jeho tělo.