Ztracenou Terezku policie v pražském bytě nenašla

Praha - Pětiletou Terezku Konečnou, kterou na začátku dubna odvezla její matka Iveta Marelová od budovy zlínského soudu, hledala policie dnes brzy ráno v bytě v pražských Čakovicích. Na místo dorazila podle Novinek.cz policie, zástupci soudu, justiční stráž i otec Terezky. Nikoho se jim ale najít nepodařilo. Podezření, že se matka s dcerou zdržují v Praze, měli policisté již více než týden. Mluvčí zlínské policie Jana Bartíková již dříve řekla, že nelze hovořit o únosu, protože policie dosud nedoručila matce rozhodnutí soudu.

Okresní soud ve Zlíně svěřil dívku, která dosud žila u matky, do péče jejího čtyřiačtyřicetiletého otce, který se nyní obává o život a zdraví své dcery. Otec a matka holčičky nejsou, a nikdy v minulosti nebyli, manželé.

Podle svědků odjela Marelová po soudním jednání se svým přítelem a dcerou ve Škodě Superb světle fialové barvy se švýcarskou registrační značkou. Od pátku 4. dubna se dcera ani matka otci neozvaly. Operační důstojníci zlínské policie přijmou jakékoliv informace o pohřešované Terezce i místě pobytu její matky na lince 158.

Vydáno pod