Paroubek bude spolupracovat se Škárkou, do roka chce mít klub

Praha – Předseda národních socialistů – levice 21. století (NS-LEV 21) Jiří Paroubek se dohodl na užší spolupráci s poslancem a bývalým členem Věcí veřejných Jaroslavem Škárkou. Podle Paroubka by se mohl v budoucnu stát i členem jeho strany. Zároveň doufá, že do konce letošního roku by mohla mít jeho strana vlastní poslanecký klub.

Paroubek se snahou získat Škárku netajil už loni při zakládání své strany. „Domluvili jsme se na určitém typu spolupráce,“ řekl k současné dohodě. Členem strany by se bývalý poslanec VV mohl stát ve chvíli, kdy skončí kauza ohledně údajného úplatkářství předsedy poslanců VV Víta Bárty, v níž figuruje.

Předseda NS-LEV 21 zároveň doufá, že se mu do konce letošního roku podaří vytvořit vlastní poslanecký klub. Potřebuje k tomu ale mít nejméně deset poslanců, zatím patří ke straně jen dva: „Jednáme také s dalšími poslanci a senátory. Předpokládám, že do konce tohoto roku se nám může podařit vytvořit poslanecký klub. Určitě na tom budeme velmi silně pracovat.“

Paroubek rovněž oznámil, že do jeho strany ve středu vstoupil předseda kulturní komise zastupitelstva Karlovarského kraje Petr Kuliš, který přestoupil od sociálních demokratů.

Vydáno pod