Manžel Monyové obžalován z vraždy

Brno - Pětačtyřicetiletý Boris Ingr byl obžalován z vraždy svojí manželky, známé spisovatelky Simony Monyové. Podle informací České televize Ingr dosud odmítal k případu vypovídat. Soud by měl rozhodnout o prodloužení vazby. Ingrovi hrozí až 18 let vězení.

Spisovatelka zemřela počátkem loňského srpna. Ingr, s nímž se Monyová rozešla, přišel do jejího rodinného domu v brněnské městské části Obřany. Podle nejpravděpodobnější verze neštěstí Ingr manželce řekl, že přišel navštívit jejich syna. Manželé se začali hádat. Spisovatelka nejprve dostala ránu do hlavy a pak četné bodné rány kuchyňským nožem. Na místě zemřela. 

Ingr v době činu skočil dvakrát z okna v prvním patře. Poranil se, ale přežil. Po prvním skoku se vrátil zpět do domu. Nelze vyloučit, že ještě tou dobou mohla Monyová žít a zemřela krátce před druhým skokem svého manžela z okna. Ingr se ze zranění vyléčil a pak nějaký čas pobýval na psychiatrii Vazební věznice v Brně-Bohunicích. Nyní by měl být na běžné cele.

Manželství Ingrových (Monyová byl spisovatelčin umělecký pseudonym) procházelo podle jejich známých bouřlivým vývojem. Z počáteční velké lásky se ale prý proměnilo v násilí. Monyová prý před smrtí zhubla na pouhých 40 kilogramů. Informace o domácím násilí policie nepotvrdila, přesto smrt Monyové vyvolala o tomto tématu celospolečenskou diskuzi.

Monyová napsala 30 knih, byla oblíbenou autorkou literatury pro ženy. Vydavatelem jejích knih byl v posledních letech právě Ingr.

Vydáno pod