Muže, jenž údajně ubodal dvě ženy, obvinili z vraždy

Česká Lípa – Muže, který v sobotu údajně v České Lípě ubodal svou matku a babičku, obvinili dnes policisté z vraždy. Šestadvacetiletému muži za to hrozí až výjimečný trest. Vyšetřovatelé zároveň podali návrh na jeho vzetí do vazby.

Smrtí dvou žen ve věku 60 a 80 let skončila v sobotu v podvečer v České Lípě zřejmě domácí potyčka. V jednom z bytů v panelovém domě napadl mladý muž svou matku a babičku. „Ženy měly desítky bodných ran, jejich zranění nebyla slučitelná se životem, přivolaný lékař už jim nemohl pomoci,“ řekl ředitel Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje Stanislav Mackovík.

Neštěstí se stalo ve Zhořelecké ulici na největším panelovém sídlišti Špičák. „Událost oznámila na linku 158 Zdravotnická záchranná služba Libereckého kraje přibližně v 17:30,“ doplnila policejní mluvčí. Na místo vyjeli policejní hlídky i krajští kriminalisté. Podezřelého mladíka na místě zadrželi.

„Kriminalisté prováděli na místě tragédie procesní úkony, do čtvrté hodiny ranní ohledávali byt a zajišťovali stopy. Dnes brzy ráno se do bytu opět vrátili a v práci pokračovali,“ dodala Suchánková. Vyšetřovatelé zjišťují okolnosti rodinné tragédie, co jí předcházelo i jaké byly motivy pachatele.