Policie hledá sedmnáctiletou dívku a jejího měsíčního syna

Praha – Ve čtvrtek odpoledne odnesla sedmnáctiletá dívka svého měsíčního syna bez dovolení z kojeneckého ústavu v Praze 4, kam ho sama před časem umístila. Po matce, Sáře Všetečkové z Mělnicka, i jejím dítěti nyní pátrá policie, která informaci o pohřešovaných zveřejnila na svém webu. Dívka je sama v současnosti chovankou dětského diagnostického ústavu v Hodkovičkách.

Sára Všetečková za synem chodila podle policie pravidelně, aby si postupně osvojila mateřské dovednosti. V průběhu odpoledne ho ale z kojeneckého ústavu odnesla, aniž by o tom kohokoli informovala.   

Dívka je střední postavy,155 centimetrůvysoká a vypadá zhruba na 15 let. Má hnědé oči a středně dlouhé černé vlasy. Oblečena byla do fialové bundy a riflí. Popis dítěte a jeho oblečení zatím není znám. 

Sára Všetečková neutekla z pražského diagnostického ústavu poprvé. Policie ji hledala na začátku loňského září, když v pátém měsíci těhotenství využila k útěku vyšetření v Ústavu péče o matku a dítě v Praze 4 - Podolí. Koncem září ji na Škroupově náměstí v Praze našli strážníci a přivedli ji na žižkovské oddělení státní policie. I předtím několikrát utekla a pokaždé byla nalezena na různých místech v Praze, nebo se sama vrátila zpět do svého bydliště v Mělníku či do výchovného ústavu.