Kotrouš zůstává ve vazbě, žalobce podal stížnost

Praha - Bývalý šéf pražských strážníků Vladimír Kotrouš zůstává ve vazbě. Státní zástupkyně podala stížnost proti úmyslu Obvodního soudu pro Prahu 9 stíhat ho na svobodě. Definitivně tak o vazbě rozhodne pražský městský soud. Policie zadržela Kotrouše koncem listopadu, podezírá ho z přijetí úplatku.

Obvinění Kotrouše z trestného činu přijetí úplatku se podle detektivů z Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) týká přidělení několikamilionové zakázky pro městskou policii. Podle médií případ souvisí s firmou Jíša autoservis, která se stará o vozy pražských strážníků. Kriminalisté ale prověřují Kotroušovo jednání i v několika dalších zakázkách.

Bývalého šéfa strážníků zadrželi detektivové údajně přímo s úplatkem ve výši několika set tisíc korun loni 25. listopadu ve služebním autě v okolí pražské Jižní spojky. Učinili tak krátce poté, co zadokumentovali předávku peněz, které podle nich obviněný převzal za přidělení několikamilionového kontraktu na poskytování služeb městské policii.