Omilostněná Benešová byla s Klausovou v úzkém kontaktu

Praha – Lidové noviny ve svém dnešním vydání znovu řeší vazby mezi omilostněnou bývalou ředitelkou Metropolitní univerzity v Praze Annou Benešovou a manželkou prezidenta Václava Klause Livií. Telefonní hovory obou žen zachytily odposlechy, které policie nasadila při vyšetřování korupce a zpronevěr. Dříve prý Benešová dokonce pracovala přímo pro Václava Klause. Milost prezidenta republiky dostala minulý týden. Rozhodnutí zrušilo uloženou dvouletou podmínku za podplácení a zpronevěru.

Při vyšetřování korupce a zpronevěr policisté nasadili podle deníku tehdejší šéfce Metropolitní univerzity Benešové odposlechy na její telefon. Ty zaznamenaly hovory prokazující úzký kontakt s Klausovou. Obě se měly scházet, Benešová se prý dokonce na první dámu často při rozhovorech s dalšími lidmi odkazovala.

Policisté už při vyšetřování tušili, že vše skončí milostí

Vyšetřovatelé podle LN už během vyšetřování upozorňovali své nadřízené, že kontakt Benešové s Hradem je natolik čilý, že by v případě jejího odsouzení mohla celá kauza skončit prezidentskou milostí. Jejich policejní nos se minulý týden ukázal být více než prozíravý, když se tak skutečně stalo.

Václav a Livia Klausovi přivítali rektory vysokých škol
Zdroj: ČT24

Deník také s odkazem na slova prvního rektora zmíněné univerzity Ondřeje Asztalose přichází s informací, že Benešová pracovala s Klausem společně v Prognostickém ústavu. Tam mu měla údajně zpracovávat administrativu pro zahraniční cesty. Sám Klaus by tedy mohl mít k Benešové blíž, než se dosud zdálo.

Vydáno pod