Husák a Červíček - noví náměstci policejního prezidenta

Praha – Policejní prezident Petr Lessy, který je ve funkci od ledna tohoto roku, si vybral nové dva náměstky. Do funkce náměstka policejního prezidenta pro vnější službu byl pověřen bývalý policejní prezident Vladislav Husák a současný šéf pražské policie Martin Červíček je náměstkem pro trestní řízení. Oficiálně budou muset oba ještě projít výběrovým řízením, které by se mělo uskutečnit příští týden.

Vladislav Husák, který rezignoval na post policejního prezidenta v březnu 2007 a který byl předmětem několika mediálních spekulací, že se zapletl do případu uplácení při rozdělování státních zakázek na výrobu biolíhu, bude mít ve své nové funkci náměstka pro vnější službu na starosti uniformovanou policii.

Pavla Kopecká, mluvčí policejního prezidia

„Ano, je to pravda. Pan policejní prezident si vybral kolegy, které zná a kteří mají výborné manažerské schopnosti.“

Červíček předtím působil jako vedoucí náchodských kriminalistů, odkud přešel do vedení dopravní policie a pak do čela pražských policistů a je podle listu jedním z nejdůležitějších mužů ve vedení policie. Jako náměstek pro trestní řízení bude pod sebou mít například protikorupční útvar nebo Útvar pro odhalování organizovaného zločinu.

Současný policejní prezident Lessy je ve funkci od ledna, od té doby na svých postech skončili šéf protikorupční policie Libor Vrba, ředitel policejní logistiky Pavel Kolář, náměstek pro vnější vztahy Ivan Bílek a šéf personálního oddělení prezidia Roman Fidler.