Agresivní řidič Trpišovský by si dnes mohl vyslechnout rozsudek

Praha – Krajský soud v Praze by dnes mohl vynést rozsudek v kauze podnikatele Aleše Trpišovského, který podle obžaloby při jízdě po dálnici D1 ohrožoval řidiče. Obžaloba tvrdí, že Trpišovský koncem roku 2010 na 13. kilometru předjel pomalejší auto zprava, zařadil se před něj a prudce zabrzdil. O několik kilometrů dál provedl stejný manévr, pomalejší auto ale nestihlo zabrzdit a havarovalo. Trpišovskému hrozí za pokus o těžké ublížení na zdraví a poškození cizí věci až dvanáct  let vězení – ve své výpovědi však vinu odmítl.

Druhým dnem dnes bude pokračovat stání u Krajského soudu v Praze ve věci podnikatele Aleše Trpišovského, který podle obžaloby při jízdě po dálnici D1 ohrožoval řidiče. Na pořadu jsou výslechy soudních znalců z oboru dopravy. Pak bude případ zřejmě kvůli nepřítomnosti jednoho ze znalců odročen na červen.

Hlavní líčení bylo zahájeno ve středu a kauzu vede státní zástupce Tomáš Milec, který v minulosti dozoroval podobný případ agresivního řidiče Luboše Laciny. Ten vytlačil pomaleji jedoucí vozidlo z dálnice D1 a má jít podle konečného rozhodnutí soudů do vězení na pět let. Podle státního zástupce jsou však oba případy odlišné. V případu Laciny podle něj šlo o chvilkové selhání, kdežto u Trpišovského se domnívá, že jezdil riskantním způsobem pravidelně. A mezi oběma případy je ještě jeden velký rozdíl, zatímco Lacinu zachytily při činu kamery, tak v tomto případě jde jen o tvrzení účastníků obou incidentů.