Heřman Volf vypráví cyklopouť za nadějí

Praha – Vozíčkář Heřman Volf putuje už roky po Evropě na speciálním kole poháněném rukama, za tu dobu si získal pověst nezdolného cyklisty. Pražské kino Oko zprostředkovalo projekcí filmu Cesta za nadějí pohled na jeho cestu do Říma, kam se vydal za papežem Benediktem XVI. s poselstvím o naději českých vozíčkářů.

Při Cestě do Říma tak jel jménem všech českých vozíčkářů. Na trase dlouhé 1 650 kilometrů musel překonávat vysoká převýšení, extrémní počasí a také na něj čekal první pád. Shodou okolností převrhl poprvé kolo v papežově rodišti. „Byly tam hodně náročné situace, kdy se to lámalo, ale nikdy nás ani nenapadlo, že bychom to nedojeli,“ vzpomíná cyklista. 

Heřman Volf: „Čím dál jsme podnikali další a další cesty, zjišťujeme, že motivací je splňovat sen někomu jinému.“

Reportáž Ondřeje Moravce (zdroj: ČT24)

Společně s Heřmanem putovalo dalších 6 přátel včetně režiséra dokumentu Miloslava Doležala, absolvovali už takto tři výpravy a najeli přes půl čtvrtého tisíce kilometrů. „Chceme, aby ten film byl, jak říkáme, motivační, aby dokázal lidi nakopnout,“ poodkryl motivaci tvorby filmu režisér Doležal. Po cestě do Říma se tým chystá na další cestu, tentokrát směrem opačným - na sever přes Německo až do Norska.