Nehoda u Hrádku: Řidič byl pod vlivem THC a měl skoro 2,5 promile

Liberec - Policisté uzavřeli vyšetřování tragické dopravní nehody, při níž na konci května u Hrádku nad Nisou na Liberecku zemřeli čtyři lidé. Viníkem nehody byl třicetiletý řidič Škody Octavie, který byl silně opilý a navíc pod vlivem marihuany. „Muž měl v krvi 2,48 promile a nacházel se tak ve stavu těžké opilosti. Kromě toho byl ovlivněn kanabinoidy delta 9 THC, to znamená marihuanou,“ uvedla mluvčí policie Ludmila Knopová.

Znalec z oboru dopravy nezjistil, že by vozidlo mělo jakoukoliv závadu na ovládacích prvcích. „V době vyjetí mimo vozovku jelo auto rychlostí minimálně 130 km/h, kdy konečná nárazová rychlost do stromu odpovídá rychlosti 70 až 80 km/h,“ dodala mluvčí.   

Dopravní nehoda se stala 28. května na silnici z Hrádku nad Nisou na Rynoltice. Škoda Octavie jela po silnici III. třídy a třicetiletý řidič nezvládl průjezd zatáčkou před Dolním Sedlem. Auto se střetlo nejprve s betonovým sloupkem, poté se sloupem dopravního značení a nakonec narazilo do stromu. Posádka vozidla navíc nebyla připoutaná.

Nehodu přežil z pětičlenné posádky jen devatenáctiletý mladík, který je ale i po dvou měsících stále v kómatu. „Utrpěl závažné poranění hlavy a dosud se neprobral k vědomí. Leží na oddělení dlouhodobé intenzivní péče,“ uvedl přednosta liberecké traumatologie Richard Lukáš.