Ministr školství Fiala mění své náměstky

Praha – Podle důvěryhodných zdrojů dnes server Česká pozice informoval, že ministr školství Petr Fiala mění dva náměstky. Jsou jimi náměstek pro všeobecné a regionální školství Ladislav Němec a profesor Ivan Wilhelm, který byl Fialovým náměstkem pro vysoké školství a výzkum. Jejich nástupci budou Jindřich Fryč a Tomáš Hruda.

Fryč byl na ministerstvu školství donedávna vrchním ředitelem sekce mezinárodních vztahů a evropských záležitostí, Hruda byl v letech 2005 až 2007 generálním ředitelem agentury CzechInvest. V posledních letech se podílel na přípravě brněnského Středoevropského technologického institutu (CEITEC).        

Odchod někdejšího prvního náměstka Němce, který po rezignaci Josefa Dobeše řídil celé ministerstvo, podle České pozice souvisí také s reorganizačními kroky, které k 1. a 15. srpnu ministr Fiala vyhlásil. 

Wilhelm je jaderný fyzik a bývalý rektor Univerzity Karlovy. V minulosti působil jako předseda České konference rektorů a člen vládní rady pro výzkum a vývoj. Němec vystudoval strojírenskou fakultu na brněnském Vysokém učení technickém (VUT). Od 90. let pracoval převážně jako učitel výpočetní techniky, krátce pak také na studijním oddělení VUT. Od roku 2004 do roku 2010 byl ředitelem Střední průmyslové školy v Brně. 

Ministr školství Petr Fiala
Zdroj: Tomáš Hájek/isifa/LN
Vydáno pod