John: Šéfovi protikorupční policie Martincovi hrozí odvolání

Praha - Šéf protikorupční policie Tomáš Martinec se údajně ocitl pod tlakem vlády Petra Nečase. Není proto vyloučené, že v budoucnu z funkce odejde nebo bude odvolán, stejně jako bývalý policejní prezident Petr Lessy. Řekl to předseda Věcí veřejných Radek John. Konkrétní důkazy nenabídl, avšak prý má zprávy z policejních řad. Tomáš Martinec navíc jeho tvrzení odmítl.

„Teď bude útok na pana Martince, protože to je poslední nezávislý, který zůstal v policii a který se nedal zastrašit. Poprava Petra Lessyho byl vzkaz všem policajtům: Nesahejte na politiky, nebo dopadnete jako pan Lessy,“ prohlásil John. 

John se tak opět snaží poukázat na to, jakým způsobem stávající vládní koalice likviduje nepohodlné státní úředníky. Nejznámější popravou je odvolání bývalého policejního prezidenta Petra Lessyho. Jeho likvidace ale byla podle předsedy strany Věci veřejné Radka Johna ušita horkou jehlou a provázena celou řadou fatálních pochybení.

Bývalý policejní prezident Petr Lessy skončil v čele policie a byl zbaven služebního poměru na základě toho, že ho Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) viní z pomluvy a zneužití pravomoci úředního činitele.

Vydáno pod