Metanol zabíjel na Frýdecko-Místecku, je i další otrávený

Frýdek-Místek - Toxický metanol má už 35. oběť. 43letý muž byl v úterý nalezen mrtvý na Frýdecko-Místecku. Soudní pitva a analýzy dnes potvrdily intoxikaci metylalkoholem. V nemocnici navíc leží 53letý muž, který se zesnulým alkohol popíjel. Ve středu zemřela v Olomouci na otravu metanolem i 67letá žena.

„V průběhu prověřování bylo zjištěno, že alkohol měl muž požívat s dalšími osobami, jejichž identitu následně policisté zjistili, a zúčastnění se podrobili lékařskému vyšetření. Analýzy následně potvrdily intoxikaci u jediného zúčastněného. 53letý muž byl hospitalizován v nemocnici,“ uvedla policejní mluvčí Gabriela Holčáková. Obsah láhve, kterou policisté zajistili, ale nebyl toxický. Kriminalisté proto nyní zjišťují, kde se lidé metanolem otrávili.

Poslední otrávení byli z Olomouce. Dva lidé zemřeli a dva stále leží v nemocnici poté, co vypili alkohol zakoupený v olomoucké prodejně smíšeného zboží v Nedvědově ulici. Policie v této souvislosti zahájila trestní řízení s dvěma lidmi pro podezření z trestného činu ohrožování závadnými potravinami. 40letý muž a 56letá žena měli jedovatý alkohol v tomto obchodě prodávat. Pokud by se jim prokázala vina, mohli by jít až na deset let do vězení.

Na otravu metanolem už v Česku zemřelo 35 osob. Do dnešního dne bylo po celé České republice hospitalizováno více než devadesát osob. Až pět tisíc litrů smrtelně nebezpečného alkoholu z původních patnácti tisíc litrů je stále mezi lidmi.