Silničáři varují před ledovkou na silnici 35 na Liberecku

Liberec - Silničáři v Libereckém kraji varují před ledovkou na silnici 35 u Hodkovic nad Mohelkou na Liberecku. Čtyřproudá silnice z Liberce na Turnov je tam na zhruba 6,5 kilometru dlouhém úseku namrzlá a může být nebezpečná. Motoristé by tudy měli projíždět se zvýšenou opatrností.

V Libereckém kraji se ráno ochladilo a teploty klesají pod nulu, v horských oblastech až ke čtyřem stupňům pod bodem mrazu. Ledovka může tedy být i jinde, silničáři proto doporučují jezdit opatrně. Všechny komunikace jsou ale sjízdné. Na silnici 9 u Nového Boru se srazila dvě osobní auta, další nehody vyšetřuje policie v Turnově a u obce Noviny pod Ralskem.

Varování ČHMÚ:

Výstraha před náledím na silnicích platí pro kraje Jihomoravský, Zlínský, Olomoucký, Moravskoslezský a Vysočinu ode dneška od 18:00 do soboty 11:00. Náledí se má tvořit především na mokrých komunikacích.

Hlavní tahy v Libereckém kraji jsou ale většinou holé a mokré, na silnicích nižších tříd a v horských oblastech leží na vozovkách zledovatělá vrstva ujetého sněhu. Meteorologové předpovídají na dnešek ochlazení, ranní mrholení by postupně mělo i v nižších polohách přecházet ve sněžení.

V Ústeckém kraji je v nižších polohách místy snížená viditelnost kvůli dešťovým přeháňkám, s opatrností jsou sjízdné silnice II. a III. třídy v horských úsecích, kde si řidiči musejí dát pozor na náledí.