Buzková se vrací do politiky, pomáhá Haškovi

Praha - Někdejší ministryně školství za ČSSD a nyní advokátka Petra Buzková se vrací do politiky. Pracuje mimo jiné jako poradkyně Michala Haška, jednoho ze dvou hlavních kandidátů na funkci předsedy ČSSD. Bude-li navíc Hašek zvolen šéfem strany, počítá s tím, že spolupráce s Buzkovou bude pokračovat v rámci ČSSD i Lidového domu. Informaci přinesly ParlamentníListy.cz

„Petra Buzková je mojí poradkyní a spolupracovnicí. Veřejně ji takto představuji na probíhajících krajských konferencích ČSSD,“ potvrdil spolupráci s Buzkovou Hašek a zároveň prohlásil, že je rád, že se Buzková angažuje v předsjezdové diskuzi a podporuje jeho kandidaturu.

Buzková odešla z politiky v roce 2006. Předtím byla mimo jiné místopředsedkyní ČSSD (1990-1991, 1993-2000), poslankyní (1992-2004), místopředsedkyní Poslanecké sněmovny (1996-2002) a ministryní školství (2002-2006). Ve své době patřila mezi nejpopulárnější české politiky. Byla nejprve oblíbenkyní Miloše Zemana, ve své knize Jak jsem se mýlil v politice ji však tvrdě zkritizoval. Po odchodu z politiky Buzková nastoupila do advokátní kanceláře Vyroubal, Krajhanzl, Školout.