Ozbrojení lupiči přepadli vůz s penězi, ukradli až 30 milionů

Přemyslovice - Ozbrojení lupiči přepadli dopoledne v Přemyslovicích na Prostějovsku vůz agentury Loomis převážející peníze. Podle informací Hitrádia Orion z něj ukradli 30 milionů korun. Lupiči maskovaní kuklami byli vyzbrojení brokovnicemi a samopalem. Podle policejní mluvčí Marie Štrbákové nebyl při přepadení nikdo zraněn. Přesnou výši ukradené částky policie neupřesnila, jde ale o desítky milionů korun.

Přepadení se odehrálo na cestě z Přemyslovic ve směru na Konice, lupiči vůz zastavili přímo před rodinnými domy na konci vesnice. „Šlo o tři maskované ozbrojené pachatele, ukradli několik desítek milionů korun. Při přepadení nebyl nikdo zraněn, na dodávce bylo rozbito boční sklo. Při přepadení také padly výstřely, typ zbraně nebyl upřesněn,“ řekla na místě Štrbáková.

Svědek: Pachatelé začali po autě střílet z brokovnice a samopalu

Pachatelé přepadli bezpečnostní agenturu Loomis, která se zabývá především přepravou a zpracováním hotovosti v České republice, obsluhou bankomatů a chráněnými přepravami cenin v Evropě. „Vzhledem k vyšetřování nebude naše společnost k této události poskytovat žádné informace,“ řekla mluvčí agentury Lenka Lexová. Výši odcizené částky neupřesnila s tím, že to nedokážou sdělit. Vůz prý ale takto rozvážel peníze pravidelně.

Přepadení u Přemyslovic
Zdroj: Luděk Peřina/ČTK

„Stalo se to v kopečku těsně za vesnicí, v místě, které se kříží s polní cestou. Pachatelé začali po autě střílet z brokovnice a samopalu. Auto začalo pomalu sjíždět, couvat zpět do vesnice,“ popsal přepadení očitý svědek. Jeden z pachatelů prý posádce dokonce pohrozil granátem. Přepadení podle něj trvalo několik minut, vůz byl údajně zasažen střelami i zezadu. Pachatelé poté ujeli v autě SUV.

Reportáž Evy Knajblové o krádeži peněz (zdroj: ČT24)