Policie pátrá po třech dětech, sourozencích Goliszekových

Praha - Policie pátrá po třech sourozencích Goliszekových. Jejich matka je odmítla vrátit do dětského domova a uvedla, že s nimi odjede do Polska, policisté se však obávají, že by se děti mohly stát oběťmi trestného činu. Čtyřletý Andrzej, šestiletá Róza Aleksandra a osmiletý Adam Wojciech byli naposledy viděni minulý týden na nádraží v Benešově. Policie žádá veřejnost o pomoc při pátrání, veškeré informace, prosím, oznamte na linku 158.

Podle policistů si matka děti v pátek 29. března kolem 13:00 převzala na nádraží v Benešově od pracovnice dětského domova. Propustka pro děti končila ve středu, matka je však do domova nevrátila a telefonicky oznámila, že s dětmi chce odcestovat do Polska. Policisté si ověřili, že děti do Polska skutečně odjely, ale předpokládají, že už se vrátily.

„Vzhledem k okolnostem pohřešování, kdy byly děti matce odebrány z důvodu nedostatečné péče, je dána důvodná obava, že by se mohly stát oběťmi trestného činu,“ uvedla policie.  

Andrzej, který má polské občanství, je vysoký 102 centimetrů, má světle hnědé vlasy a na sobě měl šedou bundu, tmavozelené kalhoty, tmavou zimní čepici a zimní obuv.

Róza Aleksandra, která je rakouskou státní příslušnicí, je 113 cm vysoká, má světle hnědé vlasy střižené na mikádo, zelenomodré oči a uprostřed čela jizvu. Byla oblečena do růžové bundy, fialových džínsů a na hlavě měla světle růžovou zimní čepici.

Adam Wojciech má polské občanství, je asi 128 centimetrů vysoký, má krátké hnědé vlasy a hnědé oči. Na sobě měl tmavě modrou bundu, modré džínsy, tmavou zimní čepici a zimní boty.

Vydáno pod