Eliška z Vlčnova nešla domů kvůli špatné známce

Vlčnov - Devítiletá Eliška Švandová, po které včera pátraly desítky policistů a dalších lidí, se nevrátila domů kvůli špatné známce ve škole. Obětí žádného trestného činu se nestala. Dívka v úterý nepřišla domů ze školy, noc strávila v lese. Našli ji včera odpoledne u Drslavic, vesnice nedaleko Vlčnova.

Eliška nechtěla přijít domů, že by si o ní mysleli, že je hloupá, uvedl mluvčí uherskohradišťské policie Aleš Mergental. Dívka je stále v nemocnici, po noci strávené v lese byla podchlazená a má také zranění na nohách. „V lese přečkala noc, přičemž se zamotala do nějakých drátů. Z nich se uvolnila až odpoledne a s pohmožděnýma nohama se dostala z lesa,“ uvedl Mergental. Podle policie je psychický a fyzický stav Elišky už lepší. 

Rodiče dívku nejprve hledali v úterý odpoledne až do večera sami. Poté pohřešování oznámili policii. Do Vlčnova se ihned sjeli policejní hlídky z Uherskohradišťska, psovodi se psy a pohotovostně eskortní oddíl ze Zlína. Do pátrání se zapojili také hasiči. V noci ji hledalo asi 50 lidí, po několikahodinové přestávce ve středu ráno opět vyrazila do terénu asi sedmdesátičlenná skupina. Pomohly také desítky místních obyvatel. Po poledni přijelo 50 policistů z Brna.

Dívka se už jednou nevrátila ze školy, a to zhruba před rokem. Důvod byl podobný - dostala poznámku ve škole a bála se proto přijít domů. I tehdy po ní pátrala policie, po několika hodinách ji našli v blízkém lese s poraněnou nohou.