Nečas zamířil s podnikateli do Moskvy. Cestou mu prasklo sklo

Moskva - Premiér Petr Nečas dnes odletěl na čtyřdenní návštěvu Ruska. Na cestě ho doprovází ministr průmyslu Martin Kuba a několik desítek podnikatelů. Cesta do Moskvy se však neobešla bez drobného problému - letounu s premiérem cestou prasklo čelní sklo, druhou polovinu letu proto absolvoval ve snížené výšce.

Premiér Petr Nečas je na čtyřdenní návštěvě Ruska. Se svým protějškem Dmitrijem Medvěděvem bude jednat o dostavbě Temelína, o kterou se uchází i rusko-české konsorcium MIR.1200. Předsedu vlády doprovází ministr průmyslu Martin Kuba a desítky podnikatelů, kteří se zajímají o další kontrakty s Ruskou federací.

Letounu prasklo čelní sklo

Vládnímu letounu s premiérem Petrem Nečasem na cestě do Ruska prasklo čelní sklo. Airbus A319 druhou polovinu letu absolvoval ve snížené výšce a bezpečně přistál v Moskvě. Závada se na stroji objevila zhruba v polovině letu nad územím Běloruska. Piloti výrazně snížili letovou hladinu a uvažovalo se i o nouzovém přistání. Nakonec stroj ve snížené výšce dokončil celý let a bezpečně přistál v Moskvě.

Zatím není rozhodnuto, jakým letounem se delegace vrátí do České republiky. Možností je vyslání náhradního letounu nebo také návrat delegace v jediném stroji, který by však musel početnou delegaci odvézt nadvakrát.

Telefonát Miroslava Karase (zdroj: ČT24)