Kriminalisté našli na Olomoucku dvě mrtvé novorozené děti

Paseka - Kriminalisté nalezli v pondělí v katastru obce Paseka na Olomoucku dvě mrtvé novorozené děti. Příčinu jejich smrti zatím neznají. Bližší informace zatím policisté nesdělili. Uvedli pouze, že prověřují všechny možné varianty.

„Bylo to v lesním prostoru. Policisté je objevili na podnět místního občana,“ řekla k nálezu dětí krajská policejní mluvčí Marie Štrbáková. Tělíčka ležela blízko u sebe. Podle mluvčí ale nešlo o čerstvě narozené novorozence: „Ale zase tam příliš dlouhou dobu neleželi. Jakým způsobem i kdy zemřeli, zjistí pitva,“ dodala.

V Olomouckém kraji je to tento měsíc již druhý případ. V sobotu 18. května našli lidé mrtvého novorozence v korytě potoka v Novém Malíně na Šumpersku. Dítě bylo v igelitové tašce, bohužel už bez známek života. Z vraždy je podezřelá pětadvacetiletá ženu ze Šumperska, matka dítěte. Soud ji poslal do vazby. Ženě hrozí 15 až 20 let vězení nebo výjimečný trest.

Na Šumpersku i na Olomoucku, kde se tělíčka novorozenců našla, přitom fungují babyboxy. V obou případech jsou umístěny v nemocnicích, v šumperské a v olomoucké fakultní nemocnici.