Novináři jsou mi lhostejní, míní Kateřina Zemanová

Praha - Dceři Miloše Zemana Kateřině přinesla účast v otcově předvolební kampani větší schopnost vnímat a poznávat lidi okolo sebe a vypořádat se s každodenním tlakem okolí. Už nejsem tak naivní, jak jsem byla předtím, zmínila ve speciálním vysílání ČT ke stodennímu působení Miloše Zemana v roli hlavy státu. Jeho negativní vztah k novinářům nesdílí.

„Vztah mého otce k novinářům je negativní, ten můj je určitě spíše lhostejný,“ uvedla s tím, že postupem času je možné, že k negativnímu sklouzne. Pokud si podle jejích slov chce někdo formovat úsudek na ni prostřednictvím médií, vypovídá to spíše o něm samotném. Ocenila, že se po kampani mohla vrátit do klidnějšího studentského života.

Do politiky se Kateřina Zemanová pouštět nechce, hodlá se věnovat dvěma projektům, na nichž cítí osobní zájem. Jde o osvětovou a charitativní aktivitu týkající se problematiky nemoci AIDS a poruch příjmu potravy, ráda by se pokusila rozšířit tato dvě témata do širokého povědomí veřejnosti.

Filip Renč chce pro prezidenta posilovnu

Ve speciálu ČT24 100 dní na Hradě zhodnotil režisér Filip Renč tuto dobu, po kterou Miloš Zeman zastává prezidentskou funkci, za dobře odvedenou práci. „Za těch sto dní dělá svoji práci dobře, je to dobrý prezident. A je to jeden z nás,“ prohlásil režisér, který pro Miloše Zemana natočil předvolební reklamní spot.

Režisér Filip Renč
Zdroj: ČT24

Podle Renče má Zeman kolem sebe dobré poradce, ale měli by se méně bát a více o prezidenta pečovat. „Jde o to prezidenta chránit a nějakým způsobem mu radit, ne se ho jenom bát… Já bych mu zařídil na Hradě fitcentrum. Já vím, že asi cvičit nebude, ale potřebuje mít životosprávu, cvičit a tak dále. Lidi kolem něj se musejí starat o něj, ne o sebe,“ zdůraznil možná s trochou nadsázky.

Vedoucí Kanceláře prezidenta republiky Vratislav Mynář na otázku, zda by Miloš Zeman měl zapracovat na prezentaci sebe sama mimo jiné také v médiích: „Myslím, že prezentace pana prezidenta Zemana je dlouhodobě konstantní a že v jeho letech na tom pravděpodobně těžko něco změní… Je to historická zkušenost hlavně s novináři, těžko v tomhle dělat nějaké kroky a já se přiznám, ani bych mu to neradil.“

100 dní na Hradě - Ohlédnutí