Člen Paroubkovy ochranky odsouzen za to, že chtěl zneužívat děti

Praha - Brněnský krajský soud dnes poslal bývalého elitního vojáka a člena ochranky expremiéra Jiřího Paroubka na devět let do vězení. Muž chtěl podle spisu zneužívat děti, včetně nemluvňat. Přemlouval jejich matky na internetu, aby mu za úplatu poskytly své potomky. Vinu popírá. Tvrdí, že pátral po ženách, které jsou ochotny nabídnout své děti k sexu. Výsledky svého vyšetřování chtěl pak prý předat policii.

Spolu se Štinglem byla odsouzena ke třem letům vězení jednadvacetiletá žena z Brna, která bývalému vojákovi se zkušenostmi ze zahraničních misí poskytla k sexu svoji teprve šestitýdenní dcerku. Vše se odehrálo na parkovišti v osobním autě, kde žena dítě obnažila a Štingl jej líbal na přirození. Jde o prostitutku, která se stýkala se Štinglem. Proti verdiktu se odvolali oba. Případem se proto musí zabývat Vrchní soud v Olomouci. 

Obžaloba uvádí, že se Štingl snažil v 16 případech přes diskusní servery na internetu, skype a také přes ICQ přesvědčit sociálně slabé ženy z celé republiky, aby mu poskytly k sexu své děti. Nabízel za to obvykle okolo 5 000 korun, přičemž měl zájem o orální sex a o pohlavní styk se školačkami a školáky, ale také nemluvňaty. Žádná z těchto matek s tím nesouhlasila. 

Kromě matky, která dovolila, aby líbal její dcerku na přirození, uspěl Štingl ještě v jednom případě. Jedna z žen svolila ke společné koupeli muže s jejím dítětem. Matkám podle obžaloby voják sliboval, že děti nebudou traumatizovány, protože je opije vínem, popřípadě omámí léky a počká, až usnou. 

Telefonát Barbory Žítkové (zdroj: ČT24)

Spis dále hovoří o čtyřech případech, kdy Štingl údajně navázal kontakt na internetu se čtyřmi školáky ve věku od 11 do 14 let a opět jim za společné sexuální hrátky sliboval peníze. Ani v těchto případech neuspěl. Podle spisu Štingl navíc naváděl přes internet neznámého muže ke znásilnění desetileté dívky.

Podle lékařů není Štingl sexuální deviant. Dospěli k tomu po jeho vyšetření s tím, že v sexu touží po dobrodružství a hledá riziko, které jej uspokojuje. Sexuoložka Růžena Hajnová soudu řekla, že Štingl začal hledat sex na internetu a z této virtuální formy přešel do promiskuitního způsobu života. 

  • „Reaguje prakticky na všechno, co souvisí se sexualitou. Touží po dobrodružství, a to se u něj zaměřuje na sexualitu. Jde mu o uspokojení za atypické situace. Přesmykl se z virtuální sféry do reality,“ soudí Hajnová.