V červnu zatím zemřelo na silnicích 34 lidí, nejméně za 22 let

Praha - Na českých silnicích zemřelo v červnu nejméně lidí za posledních 22 let. Podle předběžných policejních statistik přišlo o život 34 lidí. Nejhorší červen co do počtu mrtvých na silnicích byl za poslední dvě desetiletí v roce 2003, kdy zemřelo 147 lidí.

Za pololetí tak v dopravě podle dosavadních údajů zemřelo 242 lidí, tedy nejméně od roku 1970. Letos dosud nejvíc lidí zemřelo na silnicích v květnu, policejní statistiky uvádějí 51 usmrcených. V březnu a dubnu si dopravní nehody vyžádaly po 43 obětech, v lednu jich bylo 38. Nejméně lidí - 33 - zemřelo letos v únoru.

Policisté při dopravních nehodách v červnu zaznamenali 276 těžce zraněných. Číslo je ale platné k sobotní půlnoci a je pravděpodobné, že se během dneška zvýší. Celkem sedm červnových dní včetně zatím i dneška se na silnicích obešlo bez obětí na životech. Nejvíce životů - tři - vyhaslo při dopravních nehodách v pátek 14. června.

V sobotu červnovou statistiku dopravních nehod rozšířili dva usmrcení. Na okraji Trutnova havaroval při předjíždění řidič motocyklu, z nezjištěných příčin vyjel mimo vozovku a narazil do svodidel. Nedaleko Kadaně na Chomutovsku nepřežila střet s osobním autem mladá cyklistka.

Vydáno pod