Manželé dostali za vraždu a týrání novorozence 18 a 3 roky

Hradec Králové - Hradecký krajský soud dnes poslal na 18 let do vězení Vlastimila Suchánka, který podle obžaloby zavraždil a týral novorozence. Jeho manželce Anně Suchánkové, která se podle spisu na týrání podílela, soud uložil tři roky vězení. Rozsudek dosud není pravomocný.

Podle obžaloby manželé týrali od února do března letošního roku novorozeně, které se narodilo v lednu. Večer ho balili do peřiny, čímž mu omezovali přístup ke vzduchu a také pohyb. Suchánek navíc v několika případech novorozeně přes peřinu bil rukou a v březnu dítě minimálně dvakrát uhodil střední silou a způsobil mu četné zlomeniny lební klenby, krvácení mezi mozkové obaly a zhmoždění mozkové tkáně. Novorozeně i přes péči lékařů 23. března zemřelo.

Suchánek: Dost mě rozčilovalo, že večer brečí

Suchánek se u soudu přiznal, že novorozeně zabaloval do peřiny a také ho v několika případech uhodil. Tvrdil ale, že svým jednáním chtěl, aby se dítě rychleji unavilo, vybrečelo a šlo spát. „Dost mě rozčilovalo, že večer brečí,“ řekl. Obžalovaná vypověděla, že balení do peřiny byl nápad Suchánka, protože mu vadilo, že novorozeně brečí a nemohl se dívat na televizi. Sama se na jeho jednání nedokázala údajně dívat, připustila však, že sama novorozence do peřiny ve dvou případech zabalila.