„Game Ovar,“ křičeli na Zemana ve Vsetíně

Zlín - Prezident Miloš Zeman pokračuje ve své návštěvě Zlínského kraje. Ve Valašských Kloboukách se mu dostalo vřelého přijetí, jako dárek dostal od města i valašský klobouk. Odpoledne přijel do Vsetína, kde už ale tak kladné přivítání neměl. Kromě stovek sympatizantů čekala před městským úřadem také více než desítka odpůrců s transparenty. Několik mladých lidí přišlo s tričkem, kde byl portrét Karla Schwarzenberga a nápis Karel for President.

Odpůrci prezidenta drželi cedule s nápisy „Kdo lže, ten i krade“, „Buzny z Valašska zdraví burana z Hradu“, „Valaši nésú tak blbí, aby nepoznali alkoholika“, „Vsetín 25 °C, Miloš 2,5 promile“ či „Ješita a Patolízal z Hradu“ a „Game Ovar“. Zemanovi odpůrci volali svá hesla i při jeho projevu, došlo také k několika slovním potyčkám mezi lidmi. Zemanovi příznivci na lidi s transparenty křičeli, že se mají stydět a že dělají ostudu. Zeman, který kolem skupinky na náměstí přicházel, ale na své odpůrce nijak nereagoval.

Zemanova zastávka ve Valašských Kloboukách se obešla bez protestů. Byla ale trnem v oku pro politické konkurenty Zemanovců ve Zlínském kraji. Místní starosta je totiž členem SPOZ. Zeman tvrdí, že žádnou politickou stranu propagovat nepřijel. Starostu ale neopomenul pochválit. „Řekl bych, že je to nejlepší starosta ve Zlínském kraji,“ poznamenal. Lidi, kteří si přišli na náměstí poslechnout jeho projev, pak prezident vyzval, aby před volbami četli programy stran, nikoliv billboardy.

Miloš Zeman na Valašsku
Zdroj: ČT24

Prezident v rámci své návštěvy kraje zavítal také do úspěšné firmy Kovar v Leskovci, jeho další zastávkou na Valašsku pak byla vsetínská nemocnice. Po návštěvě poutního místa na Svatém Hostýně zakončí Zeman svůj program setkáním s obyvateli Kroměříže. V pátek jede prezident do Uherského Hradiště.