Recidivista se při zatýkání v Praze zastřelil

Praha – Osmapadesátiletý pachatel, kterého policie stíhá kvůli třem loupežným přepadením, se při zatýkání v Praze zastřelil. K incidentu došlo krátce po poledni v Kubišově ulici v Praze 8. Naposledy muž údajně přepadl hernu tento týden v pondělí, díky tomu mu policisté přišli na stopu.

Kriminalisté dostihli muže ve 12:30, když byl uprostřed silnice. Jeden z policistů prý použil varovný výstřel. Jeho zákrok na místě prověřila Generální inspekce bezpečnostních sborů a podle mluvčího zjistila, že policista nepochybil. „Kolem nebyla žádná nezúčastněná osoba, nikdo nebyl ohrožen,“ dodal.

Policie muže podezírala ze třech loupežných přepadení ve Středočeském kraji. Například údajně přepadl benzinovou stanici. Vždy byl prý maskovaný a jednou také vyhrožoval střelbou. Naposledy prý přepadl v pondělí hernu v Praze, odkud si odnesl 160 tisíc korun. 

Muž byl podle kriminalistů dříve trestaný ve 14 případech za majetkovou a násilnou trestnou činnost a také za nedovolené ozbrojování. Celkem strávil za mřížemi 25 let. Podle Hulana se zastřelil zřejmě proto, že už nechtěl zpátky do vězení.

Vydáno pod