Tragédie v Raškovicích: Policie obvinila učitele, doma měl zbraně a náboje

Raškovice - Z dvojnásobné vraždy v Raškovicích na Frýdecko-Místecku obvinila policie 31letého učitele. Zastřelil sedmnáctiletou dívku a jejího dědečka, vážně zranil i její babičku. Motiv činu nechce policie komentovat, spekuluje se o tom, že měl učitel s dívkou poměr a neunesl jeho konec. Hrozí mu dvacet let vězení až výjimečný trest.

Podle policie přijel střelec k domu sám. Vystoupil z auta a ještě z ulice začal střílet po dívce. Té se podařilo utéct do domu. „Pokračoval v útoku tím, že střílel do oken domu. Jedno pak rozbil a vešel jím dovnitř,“ popsal události ředitel moravskoslezské policie Tomáš Kužel.

Krátce nato zastřelil třiasedmdesátiletého muže, dědečka dívky. Její babičku pak vážně zranil. Jako poslední zastřelil sedmnáctiletou dívku. Je možné, že se senioři snažili střelci v útoku zabránit, policie to ale komentovat nechtěla. 

Po celou dobu útoku byla v domě i šestačtyřicetiletá matka dívky. S vrahem dokonce komunikovala. Po ní ale muž nestřílel. „Pak z místa utekl. Podle popisu jsme jej dopadli nedaleko Raškovic. U sebe měl už jen jednu pistoli se dvěma náboji. Nekladl odpor,“ doplnil Kužel. Policisté muže během úterka vyslýchali. Při tom zkolaboval a museli jej ošetřit zdravotníci. Je na tom špatně psychicky. 

Muž při činu použil tři pistole různých ráží. U něj doma na Novojičínsku pak policie našla dalších šest zbraní a také šest tisíc nábojů. Vztah střelce k obětem policie komentovat nechce. Nechce ani zveřejnit podrobnosti k jeho osobě. Kužel pouze řekl, že zatím nebyl trestán. Zbraně vlastnil legálně. 

Policie k dvojnásobné vraždě v Raškovicích (zdroj: ČT24)