Brněnský oblastní sněm nominoval Fialu na předsedu ODS

Brno – Bývalý ministr školství Petr Fiala má nominaci na předsedu ODS z oblastního sněmu Brno-město, v noci na dnešek ho schválili delegáti sněmu. Podporu mu vyjádřila i ODS v Břeclavi či v Ostravě. Fiala ale ještě neví, zda nominaci přijme – rozhodnout se chce v nejbližších dnech. O novém šéfovi ODS se rozhodne na kongresu ODS v lednu 2014.

„Petr Fiala byl nominován sněmem ODS Brno-město jednomyslně,“ uvedl Libor Šťástka z vedení brněnské ODS. Jednání nejvyššího vedení brněnské občanské demokracie se protáhlo do pozdních pondělních hodin. Ještě před ním se s delegáty sešel také Fiala. „Vidím pozitivní snahu členů ODS o obnovu strany, získání důvěry veřejnosti a celkovou změnu.“ Podle něj jsou to hlavní předpoklady, za nichž je ochoten kandidaturu přijmout.   

Fiala zdůraznil, že toto rozhodnutí chce nyní dobře uvážit, protože jeho snahou ve vedení ODS by bylo nestát se její „novou tváří“ pro voliče, ale především začít pracovat na celkové změně strany. Ke svému rozhodnutí o nominaci potřebuje, jak uvedl, ještě několik dní, přičemž členy ODS nechce držet v napětí.        

Fialovu nominaci navrhla v uplynulých dnech místní organizace ODS Brno-střed, která má největší členskou základnu na Moravě. Exministr školství se stal nedávno jejím členem. Ve volební kampani před předčasnými volbami byl jedničkou na kandidátce v Jihomoravském kraji a už během kampaně avizoval, že má k politice ODS blízko a možná se stane jejím členem.

Vydáno pod