Kramný zřejmě zůstává ve vazbě, soud ale verdikt nezveřejnil

Ostrava – Petr Kramný obviněný z vraždy manželky a dcery v Egyptě zřejmě neuspěl se svou stížností na vazbu. Podle informací ČTK z důvěryhodného zdroje Krajský soud v Ostravě jeho stížnost zamítl. Samotný soud ale své rozhodnutí dosud nezveřejnil, protože musí být nejprve doručeno státnímu zástupci, obviněnému i jeho obhájci.

„Vzhledem ke skutečnosti, že bylo zdejším soudem rozhodováno v neveřejném zasedání, nejsem oprávněna sdělit žádné bližší informace o rozhodování do doby, než bude rozhodnutí doručeno stranám. Pro úplnost uvádím, že rozhodnutí je potřeba vyhotovit v písemné podobě s tím, že takto vyhotovené rozhodnutí doručuje stranám Okresní soud v Karviné,“ uvedla mluvčí soudu Lucie Böhmová. Strany by podle ní měly rozhodnutí obdržet do konce týdne.

Matka s dcerou zemřely koncem července v hotelu v egyptské Hurghadě, kde rodina trávila dovolenou. Média původně spekulovala, že ženy byly otráveny, posléze se ale objevily informace, že je mohl zabít elektrický proud. Kramný vinu od počátku popírá.

Moravskoslezští policisté obvinili Kramného koncem února z vraždy. Příčinu úmrtí obou žen ale nekomentují. Stejně tak zatím nebyly zveřejněny výsledky pitvy či výsledky testu na detektoru lži, který Kramný podstoupil.