SPOZ jde proti soudu, svůj volební sněm o víkendu chce

Praha – Pražský obvodní soud zakázal Straně práv občanů ZEMANOVCI (SPOZ) sobotní mimořádný sněm, ta se ale proti předběžnému opatření odvolala. Soud podle stranického prohlášení vydal svůj verdikt zcela chybně. Zemanovci se chtějí vyhnout tomu, aby museli naplánovaný volební sněm zrušit.

„Odvolání stojí kromě naprosté absence zákonných podmínek pro vydání předběžného opatření též na tom, že předběžné opatření bylo zcela chybně vydáno v režimu předběžného opatření před zahájením jednání, a to ačkoliv řízení o věci samé u stejného soudu prokazatelně probíhá,“ uvedla strana na své internetové stránce. Jednání přitom podle strany bylo zahájeno už loni na podzim.

Soudní rozhodnutí dorazilo právnímu zástupci Zemanovců dnes ráno, nyní je na cestě k představitelům strany. „SPOZ očekává, že Obvodní soud pro Prahu 1 bude postupovat bez zbytečných průtahů a podané návrhy vyřídí obratem, stejně jako postupoval u návrhu na vydání předběžného opatření,“ prohlásila politická rada.

Jan Veleba
Zdroj: ČT24

Soud včera vyslyšel bývalého místopředsedu středočeské organizace SPOZ Jiřího Vodičku, který požadoval, aby se sobotní volební sněm nekonal kvůli údajně neplatné krajské konferenci z loňského srpna. Předseda strany Zdeněk Štengl to považuje za snahu bývalých členů poškodit chod SPOZ. Na sobotním sněmu měl kandidovat na předsedu mimo jiné bývalý prezident Agrární komory Jan Veleba, promluvit tu plánoval také čestný předseda strany, prezident Miloš Zeman.

Vydáno pod