Za pád branky na dítě v D. Cerekvi dostala učitelka podmínku

Dolní Cerekev - Za úmrtí šestileté dívky, na níž spadla v Dolní Cerekvi na Jihlavsku házenkářská branka, dostala učitelka u soudu šestiměsíční trest odnětí svobody s ročním podmíněným odkladem. Učitelka se však odvolala, hřiště podle ní nebylo dostatečně zabezpečeno. Informuje o tom dnešní Mladá fronta Dnes (MfD).

Na šestiletou dívku se převrhla branka na obecním hřišti při vycházce mateřské školy loni v prosinci. Holčička na následky těžkého zranění zemřela v brněnské nemocnici. Policie označila za viníka učitelku Alenu Haškovou, které hrozilo až pět let vězení. Proti roční podmínce se Hašková odvolala, protože hřiště podle ní nebylo dobře zabezpečeno, uvádí list. Na brance byl přivázaný provázek. Děti za něj zatáhly ve chvíli, kdy dívka procházela, a branka na ni spadla.

Rodiče považují trest za mírný. Hašková i nadále pracuje v mateřské škole. Někteří lidé sepsali ještě v průběhu vyšetřování na obhajobu učitelky petici. V ní upozorňovali na to, že podobný případ se stal o čtyři měsíce dříve také v Přibyslavicích na Třebíčsku, kde po pádu branky zemřel dvanáctiletý chlapec.

Vydáno pod