Po pátečních nehodách zůstali tři mrtví, dva v autě uhořeli

Janov/Málkov – Dva lidé zahynuli při nehodě tří osobních aut na silnici I/35 na Svitavsku. Silnice je uzavřená, na místo přijeli záchranáři i hasiči, kteří museli zastavit požár havarovaných aut. Spojnice Hradce Králové s Olomoucí i Brnem potom zůstala uzavřená až do noci. Celkem dnes zahynuli na silnicích již tři lidé, jednu oběť si vyžádala i ranní havárie na Chomutovsku.

Obzvlášť tragické následky měla srážky tří osobních aut na silnici I/35 u Janova na Svitavsku. Jeden vůz – zřejmě Renault Laguna – se po střetu s Peugeotem 206 a Škodou Superb vznítil a uhořeli v něm nejméně dva lidé. Policisté zjišťují, zda uvnitř nebyl ještě někdo. Posádky dalších dvou havarovaných aut utrpěli zranění – dva lidé ze superbu těžší, kvůli kterým je záchranáři odvezli do nemocnice, řidič peugeotu lehké, které stačilo na místě ošetřit.

Po nehodě a zásahu hasičů a záchranářů pokračuje úklid následků havárie a silnice zůstává uzavřena. Podle policejní mluvčí Lenky Vilímkové měla uzavírka trvat do 21:00, silničáři později prodloužili termín ukončení o další hodinu.

Zhoubný požár zvýšil počet mrtvých po pátečních nehodách na tři. Jeden člověk zemřel již ráno při hromadné nehodě u obce Málkov na Chomutovsku, další dva byli zraněni. Srazila se dvě osobní auta, dodávka a kamion. Silnice I/13, která vede do Karlových Varů, byla více než tři hodiny uzavřena. Na místě zasahoval i vrtulník. 

Nehoda se stala krátce před sedmou ráno. „Jedním z osobních aut byla Škoda Felicia, ve které jeden člověk zemřel a druhý utrpěl těžké zranění,“ informovala chomutovská policejní mluvčí Marie Pivková. Kdo zavinil nehodu, se zatím neví.

Hromadnou nehodu u Málkova nepřežil jeden člověk
Zdroj: Libor Zavoral/ČTK

Bez úmrtí, ale s těžkým zraněním skončila nehoda u Nového Kostela na Chebsku. Řidič osobního auta nedal na přejezdu přednost osobnímu vlaku, který do auta narazil. Řidič utrpěl těžké zranění a záchranáři ho vrtulníkem přepravili do nemocnice. Ve voze cestovali i další tři lidé a dítě, které museli hasiči vyprostit, ale jejich zranění nebyla vážná.

Posádka auta nehodu na Chebsku přežila
Zdroj: ČT24/Drážní inspekce