Stropnickému má ohledně armádního sportu radit Neumannová

Praha – Ministru obrany Martinu Stropnickému (ANO) má od srpna radit bývalá úspěšná lyžařka Kateřina Neumannová. Na starosti má mít oblast armádního sportu. Neumannová už na ministerstvu v podobné pozici působila v éře Alexandra Vondry. Kontroverzní však bylo její působení v čele organizačního výboru lyžařského šampionátu v Liberci, po kterém zůstaly dluhy.

„Předpoklad nástupu Kateřiny Neumannové je od srpna,“ řekl mluvčí ministerstva Jan Pejšek s tím, že zatím nebyla žádná dohoda podepsána. Neumannová by měla působit stejně jako další poradci v rámci kabinetu ministra obrany. Poradní hlas by měla mít v oblasti armádního sportu, tedy například armádního sportovního klubu Dukla.  

Neumannová již na podobné pozici působila za éry ministra obrany Alexandra Vondry, předtím byla na ministerstvu zaměstnána jako referentka a na výplatní pásce ministerstva byla také jako sportovkyně, když trénovala v Dukle.  

Bývalá lyžařka zaznamenala v bílé stopě velké úspěchy, mimo jiné získala zlatou olympijskou medaili. Kontroverzní bylo její působení při přípravě mistrovství světa v klasickém lyžování v Liberci, kde vedla organizační tým. Po šampionátu však zůstal vysoký dluh.