Srdcerváči znovu pomáhají postiženým hledat práci

Praha - Projekt Srdcerváči se znovu pokouší vytvořit nová místa pro handicapované. Po loňském úspěchu, kdy se podařilo najít práci šesti stům lidí, se teď rozjíždí další ročník. Vedle samotných pracovních pozic ale Srdcerváči hledají i dárce, kteří by je podpořili.

Loni se projektu Srdcerváči podařilo najít práci asi šesti stům lidí se zdravotním postižením. Šest z nich zaměstnává například výrobna těstovin provozovaná občanským sdružením Náruč, kde hluchoněmým, lidem s nemocnými zády nebo psychickými problémy jejich handicap v práci s těstem nijak nepřekáží. „Zatím mají pracovní dobu zkrácenou na čtyři až šest hodin, ale pracovní podmínky jsou naprosto standardní jako v každé jiné výrobně jídla,“ potvrzuje ředitelka Zuzana Dudáková.

Charitativní projekt Srdcerváči aktivně pomáhá lidem s handicapem v hledání férové práce. Firmám se zase snaží ukázat, že se nemusí bát tyto lidi zaměstnávat. Každý, kdo projekt finančně podpoří, získá originální dárek či zážitek. Čistý výtěžek z projektu je pak využit právě na podporu zaměstnávání osob se zdravotním postižením. Firmy se do grantového řízení mohou začít hlásit od příštího týdne do konce listopadu.

Hana Potměšilová, ředitelka NFOZP, organizátorka projektu Srdcerváči:

„Náš tým se letos skládá ze šesti čerstvých absolventů vysokých škol, kteří jsou zdravotně postižení. Budeme se rvát v kampani celým svým srdcem za to, abychom jim sehnali pořádnou startující práci, která jim otevře kariérový život.“