Řidič dostal za vybržďování na D1 šest let vězení

Jihlava – Řidič, který loni na dálnici D1 vybržďoval jiné auto, dostal u brněnského krajského soudu šest let vězení. Čtyři roky má také zákaz řízení. Proti rozsudku se ale na místě odvolal. Obžaloba muže vinila z pokusu o těžké ublížení na zdraví a z poškození cizí věci. Podle krajské policejní mluvčí je šestiletý trest vězení signál pro ostatní agresivní řidiče.

Případ se stal loni 27. července na dálnici D1. Řidič dojel v levém jízdním pruhu rychlostí kolem 130 kilometrů v hodině osobní auto, které řídila třicetiletá řidička, a pokračoval v jízdě v těsné blízkosti. Řidička se obávala kolize a okamžitě se zařadila do pravého jízdního pruhu.  

„Řidič superbu pak jel v levém jízdním pruhu souběžně s ní a záměrně prudce najel bokem svojí škodovky vpravo na hondu. Řidička na to zareagovala prudkým úhybným manévrem směrem k pravé krajnici. Když ji poté řidič předjel, tak se částečně zařadil před ni do pravého jízdního pruhu a záměrně před ní prudce přibrzdil,“ uvedl server iDNES.  

Řidička chtěla zabránit kolizi, a proto prudce zabrzdila. Její auto se však dostalo do smyku, přejelo přes krajnici a narazilo do svodidel. Při nehodě utrpěla pohmožděniny krční páteře a psychický šok. Ten prodělali také další tři lidi ve vozidle, kteří zraněni nebyli. Řidič na nehodu nijak nereagoval, přidal plyn a z místa odjel po dálnici ve směru na Brno.