Ve Vysokem Mýtě zastřelil městský strážník mladíka z ochranky

Vysoké Mýto – V noci došlo ve Vysokém Mýtě před jedním ze zábavních podniků ke střelbě. Jeden muž zemřel a další byl s těžkými zraněními převezen do nemocnice. Starosta František Jiraský uvedl, že údajně střílel městský strážník. Podle serveru tn.cz mrtvý i zraněný patřili ke členům ochranky jedné z místních diskoték.

Střelba ve Vysokém Mýtě: Strážník zabil mladíka z ochranky (zdroj: ČT24)

„Před místní diskotékou nebo restaurací v Pivovarské ulici došlo ke strkanici. Zapletl se do toho i jeden strážník městské policie, který údajně střílel. Nebyl ve službě, je držitelem zbrojního pasu a měl s sebou soukromou zbraň,“ uvedl starosta Jiraský. Podle něj podobnou tragickou událost ve městě nikdo nepamatuje. „Ten strážník byl bezproblémový, vůbec nechápu, jak se to mohlo stát,“ dodal starosta.

Potyčka vznikla poté, co se trojice mužů dožadovala vstupu na diskotéku Amnesis bez placení vstupného. S tím ale nesouhlasila ochranka. „Oni jim to prostě zakázali, že tam nemůžou. Pak se ten nejmladší chtěl ujistit, že opravdu odcházejí,“ popisuje incident svědkyně ze sídliště.  

Jenže mezi muži došlo k potyčce a pak byly slyšet i výstřely: „Já jsem spal, ale slyšel jsem nějakých osm výstřelů. Najednou přijely sanity a támhle dole nakládali člověka,“ popisuje další svědek. Na místě zemřel jednadvacetiletý mladík z ochranky, jeho staršího bratra odvezla sanitka s těžkým zraněním do nemocnice. Na místo neštěstí teď chodí hlavně mladí lidé a zapalují svíčky. 

„Jeden muž zemřel na místě, druhý byl převezen s těžkým zraněním do nemocnice,“ uvedla krajská policejní mluvčí Jitka Vavřinová. Policie na místě zadržela dvě osoby a zajistila střelnou zbraň, kterou chce podrobit expertize. Zadržení dosud nebyli z ničeho obviněni.