V Česku začala vysílat zpravodajská stanice ČT24

Praha - Česká televize jako první v naší zemi uskutečnila v květnu 2005 projekt kontinuálního zpravodajského vysílání - zahájila vysílání kanálu ČT24. Po jeho startu se Česko zařadilo mezi ostatní státy střední a východní Evropy, které mají svůj vlastní zpravodajský kanál. Právě 2. května 2005 ve 13 hodin Česká televize odstartovala první pětiminutovou zpravodajskou relací, kterou moderoval Bohumil Klepetko, digitální (tehdy ještě jako experimentální relaci) vysílání zpravodajského kanálu ČT24.

Od toho dne stanice ČT24 vysílala program ve zkušebním provozu v rozsahu 18 hodin, na plný 24hodinový provoz přešla od září 2005. Za vznikem zpravodajského kanálu stál tehdejší ředitel zpravodajství Zdeněk Šámal, který vedl na Slovensku podobně zaměřenou TA3, a šéfredaktor zpravodajství Michal Petrov. Prvním šéfeditorem byl dnešní zástupce šéfredaktora a vedoucí domácí redakce Ondřej Neumann, ke kterému se o měsíc později přidal nynější ředitel zpravodajství ČT Milan Fridrich. 

Počátky zpravodajského kanálu ČT24 Generální ředitel televize Jiří Janeček považoval start zpravodajské stanice za historický okamžik. Zahájení třetího programu ČT lze podle něj srovnat se spuštěním druhého programu Československé televize v roce 1970 či s přechodem z černobílého vysílání na barevné.

Těžiště programu ČT24 leží ve Zprávách každou celou hodinu, krátký zpravodajský přehled se pak na obrazovce ČT24 objeví každou půlhodinu. Souhrn aktuálních zpráv běží rovněž nepřetržitě v titulkové podobě, v tzv. kraulu přímo ve výstupu vysílání ČT24.