AVÍZO: Rosický parní víkend

Poslední červnový víkend bude v Pardubicích patřit páře. V sobotu 25. června a v neděli 26. června 2011 pořádá Pardubický spolek historie železniční dopravy u svého Musea na nádraží Pardubice-Rosice nad Labem akci nazvanou „Rosický parní víkend“. Před budovou Železničního musea Rosice umístěného v bývalé vodárně bude k vidění technika poháněná párou, jako např. parní stroje a kotle nebo vystavená paní lokomotiva 310.922 s historickými vagony spolku.

Dále zde bude vystaven historický nákladní automobil Praga Piccolo z r. 1928, k vidění budou fotografie s tématikou železnice a městské dopravy, děti budou mít možnost svezení na miniželeznici s maketami parních lokomotiv nebo se budou moci potěšit z pohledu na provozní zahradní železničku LGB.

To vše bude doprovázeno jízdami historických vlaků vedených motorovými vozy M 131.1133 a M 131.1228 v úsecích Pardubice - Rosice nad Labem a Rosice n. L. - Slatiňany. Proto neváhejte a udělejte si hezký výlet do Pardubic, kde se rozhodně nudit nebudete. Více informací na www.pshzd.cz