Den hasičů a záchranářů v Trhovém Štěpánově

V sobotu 10. září 2011 se v Trhovém Štěpánově na Benešovsku uskutečnil druhý ročník Dne hasičů a záchranářů. Pro řadu návštěvníků byl vzrušujícím zpestřením sobotního odpoledne.

Od 13 hodin přicházeli lidé za krásného počasí na zelené prostranství naproti fotbalovému hřišti, kde na ně čekala řada zajímavých ukázek a lákavých atrakcí. Velkou pozornost a ovace sklidily vlašimské mažoretky, které vystoupily před soutěžním kláním.

Hasičské soutěže probíhaly v požárním útoku, obecenstvo poctivě fandilo a družstva se opravdu snažila. Nablýskaný putovní pohár si tentokrát odváží tým z SDH Rataje. Téměř nikdo si také nenechal ujít zinscenovanou ukázku příjezdu hasičů k nehodě a vyprošťování zraněné osoby z havarovaného auta. Hasiči při ní předvedli nezbytné vybavení a techniku a především profesionální práci.

Na louce mohli návštěvníci obdivovat vystavené hasičské stroje různých dat výroby.

Den hasičů a záchranářů v Trhovém Štěpánově
Zdroj: ČT24/Eva Vrzalová

Mnozí rodiče s dětmi také nasedli do výletní helikoptéry a vyrazili na krátký let nad městem a okolní přírodou. V neustálém provozu byl i skákací hrad. Akci navštívily přibližně dvě stovky lidí. SDH Trhový Štěpánov začne brzy plánovat Den hasičů a záchranářů na rok 2012.            

Eva Vrzalová

Vydáno pod